1 CORINTENI 12:4-5
"Căci, după cum într-un trup avem mai multe mădulare, și mădularele n-au toate aceeași slujbă, tot așa și noi, care suntem mulți, alcătuim un singur trup în Hristos, dar fiecare în parte suntem mădulare unii altora."
Comunitățile misionale
Toți cei ce credeau erau împreună la un loc și aveau toate de obște. Ei lăudau pe Dumnezeu și erau placuți înaintea întregului norod. Și Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiți. (Fapt.2:44,47)
CiM sunt acele comunități organice, în care diferiți oameni(10-20) se întâlnesc pentru a crește din punct de vedere spiritual, pentru a fi provocați să slujească și pentru a împlini “Marea Trimitere”.
CiM sunt acele contexte în care oamenii ajung să-L cunoască și să-L experimenteze într-un mod profund și personal pe Cristos. CiM zidesc biserica locală și nu înlocuiesc rolul întâlnirilor plenare săptămânale ci din contră sunt motorul vieții bisericii, întâlnirile plenare vizând celebrarea lui Cristos în comunitatea lărgită.
Credem că maturitatea unei biserici locale este dată de maturitatea membrilor ce formează acea comunitate. Credem că CiM este locul în care un membru devine matur din punct de vedere spiritual. Credem că experiența unei CiM este unică și de folos fiecărui membru.
Credem că doar într-o CiM ajungem cu adevărat să experimentăm frumusețea unității dată de Cristos. Credem că zonele în care ucenicii lui Cristos se întâlnesc, sunt binecuvântate cu prezența lui Dumnezeu.
Și nu în ultimul rând credem că prin lucrarea CiM Cristos este glorificat și Evanghelia răspândită!
VIZIUNE CiM: Glorificarea lui Cristos prin: Maturizare(Creștere spirituală), Slujire(Formare de slujitori) și Multiplicare(Facere de ucenici
Slujirea pastorală
Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune.(Evrei 10:24)
Slujirea membrilor Bisericii de către prezbiteri se desfășoară prin vizite pastorale (sfătuire, rugăciune, Cina Domnului, ajutorare), discuții telefonice, stabilirea unor întâlniri la Biserică, vizite la spital sau în alte contexte.
Membrii Bisericii sunt împărțiți în 7 zone din București: Colentina, Pantelimon, Titan, Berceni, Militari, Centru nord, Centru sud.
La listele cu membri care locuiesc în zonele identificate, și în cele apropiate lor, sunt incluși și cei care stau în localitățile din jurul orașului.
Această lucrare se desfășoară împreună, și în colaborare, cu păstorii Bisericii.
Lucrarea de Școală Duminicală
„Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei.” (Mat.19:14)
Lucrarea de Școală Duminicală pentru copii își desfășoară activitatea în acest an școlar (2022-2023) cu trei grupe:
• Grupa de preșcolari (3-6 ani)
• Grupa de școlari (7-9 ani)
• Grupa de preadolescenți (10-13 ani)
Fiecare grupă de copii dispune de cel puțin 4 învățători, plus unul sau doi asistenți de învățători, lucrarea bucurându-se astfel de implicarea a 20 de slujitori.
Această lucrare este condusă de o echipă formată din șase persoane, comitetul de coordonare, care se subordonează comitetului Bisericii. Fiecare grupă dispune, de asemenea, de un lider învățător, responsabil de buna desfășurare a lucrării în grupa pe care o reprezintă și de menținerea relației cu familiile, în vederea transmiterii mesajului biblic, creșterii spirituale a copiilor, consolidării relațiilor etc., prin lecții biblice, programe și diverse evenimente.
ALTfel
Noi predicăm, vorbind oamenilor (adolescenților) despre El. Îndrumăm și învățăm pe orice om (adolescent) cu toată înțelepciunea și dorim apoi să aducem pe oricine la maturitatea în Cristos Isus. (Coloseni 1:28)
Perioada adolescenței este pentru mulți un timp cu mari provocări în care se definește identitatea, se aleg și sedimentează valorile și principiile pentru viață, se fomează relații de durată.
ALTfel, lucrarea de adolescenți a bisericii Sfânta Treime, este un loc în care prin jocuri, activități, fun, studiu biblic, Isus Cristos este prezentat, iubit și urmat. Ne dorim ca fiecare adolescent care vine la grupul ALTfel să experimeteze în mod personal iubirea lui Dumnezeu și, datorită ei, să iubească radical oamenii așa cum Dumnezeu ne iubește pe noi și să facă o diferență în generația lor.
Vertical Youth
„Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.” 1 Timotei 4:12
Vertical Youth este o intalnire dedicata tinerilor, oferindu-le oportunitatea de a se cunoaste, a creste impreuna si de a se dezvolta pe plan spiritual, personal si profesional, devenind o familie concentrata in jurul Cuvantului lui Dumnezeu, zidind astfel biserica lui Hristos si dovedind puterea Evangheliei prin vietile personale.
La intalnirile Vertical Youth dezbatem diverse teme importante pentru nevoile tinerilor, cautam solutii la situatiile cu care ne confruntam in viata de zi cu zi, cantam impreuna si organizam activitati prin care sa crestem si sa dezvoltam relatiile dintre noi. Aici gasesti un mediu in care poti impartasi, impreuna cu alti tineri, motivele tale de rugaciune si ai oportunitatea de a te implica in diverse departamente in functie de aptitudinile pe care le ai.
Lucrarea cu familii tinere
O caracteristică distinctivă a slujirii noastre ca și comunitate, este menținerea unei relații strânse între biserică și casă. Planul lui Dumnezeu pentru familie este conturat clar în Biblie.
Ne rugăm și lucrăm împreună cu Duhul Sfânt pentru ca în Biserica Sfânta Treime să se dezvolte familii sănătoase din punct de vedere spiritual, emoțional și relațional.
Suntem aici pentru a învăța împreună ce spune Biblia pentru a avea succes în toate etapele vieții de familie. Avem nevoie unii de alții pentru a ne încuraja și provoca să facem din Isus Cristos o prioritate în viața de familie. Dragostea, harul și armonia în familie cresc dintr-o relație puternică cu El.
Căminul este contextul principal pentru ucenicia spirituală a copiilor, părinții având responsabilitatea principală de a purta de grijă copiilor și de a investi spiritual în viețile lor, în timp ce biserica este comunitatea de credincioși care este destinată să funcționeze ca o familie spirituală. Prin urmare, este vital ca biserica și casa să lucreze împreună pentru slava lui Dumnezeu și binele poporului Său.
Lucrarea cu bărbații
Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” (Ios.24:15)
Scop: Echiparea bărbaților în vederea maturizării și a slujirii la nivelul Bisericii și în afara ei.
Viziune: „Soți, tați și slujitori dedicați!” Încercăm să ne formăm în a fi tați și soți mai buni (1 Timotei 3:4-5), să investim în creșterea noastră spirituală și să ne punem în valoare darurile pentru zidirea Bisericii lui Hristos.
Strategie: Întâlniri bilunare la cafea (sâmbătă dimineața). Am folosit pentru început ca material de discuție cartea „Bărbatul din oglindă”, de Patrick Morley. Prin aceste întâlniri urmărim să creștem spiritual, să identificăm domenii concrete de slujire, să ne susținem în umblarea cu Domnul și în îndeplinirea responsabilităților de soți și tați. Participăm la realizarea de acțiuni și proiecte comune în concordanță cu viziunea Bisericii.
Lucrarea cu femeile
Proverbele lui Solomon 31:3 “femeia care se teme de Domnul va fi laudată”.
Cu multi ani in urma, o mana de femei au pornit pe calea studierii unor “carti” nu doar captivante, ci si utile pentru o intelegere mai buna a Bibliei.
Consecvente si perseverente, femeile s-au sustinut in rugaciuni, au tesut relatii calde si durabile de prietenie, ca un arc peste timp; au privit cu multumire la raspunsurile la rugaciuni si au rezervat spatiu si timp pentru intalnirile de studiu.
Tematica a fost si este interesanta si diversa, si se completeaza armonios cu sesiunile video uimitoare, de fiecare data.
Lucrarea spirituala a format conexiuni durabile si pretioase intre femei ceea ce a adus empatie, sprijin, bucurie si mai ales implinire.
Si, ca sa fie completa si complexa, lucrarea continua cu studiu individual acasa, parcurgand lectiile in caiete de studiu, cu nostalgia unui elev silitor.
Nu sunt tinte obligatorii pentru nimeni, dar fiecare sora este incurajata sa participle la provocarile fiecarui studiu si sa-si formeze o disciplina zilnica a apropierii de Dumnezeu in rugaciune si a citirii Sfintei Scripturi.
Locurile nu sunt limitate si avem bratele deschise si multa dragoste pentru fiecare nou-venita.
Dumnezeu a insufletit lucrarea in cursul anilor si ne rugam si va invitam ca, impreuna, sa devenim acele femei ale credintei despre care frumos se vorbeste in cartea Proverbele lui Solomon 31:3 “femeia care se teme de Domnul va fi laudata”.
Închinare
Gata îmi este inima să cânte, Dumnezeule! Voi cânta, voi suna din instrumentele mele; aceasta este slava mea! Psalmul 108:1
Lucrarea de laudă și închinare a Bisericii are scopul de a-L glorifica pe Dumnezeu într-un mod dinamic și relevant.
Viziunea acestui departament este ridicarea și echiparea generațiilor viitoare în vederea slujirii bisericii locale, a oraşului şi a naţiunii, care, înţelegând vremurile actuale să îi conducă pe oameni în prezenţa manifestată a lui Dumnezeu.
Slujim pentru gloria lui Dumnezeu și deși suntem foarte pasionați de muzică, scopul nostru ultim este să fim o echipă de ghizi ce îi conduce pe oameni în prezența lui Dumnezeu.
Departamentul se supune pastorului senior și este coordonat de trei lideri de închinare, al căror scop este acela de a fi ghid muzical, în rugăciune și Cuvânt, pentru biserica locală.
Dorința este ca fiecare închinător să găsească un loc în care să fie echipat pentru a creşte în chemare, ca să lucreze la potențialul lui maxim, pentru a se maturiza din punct de vedere spiritual.
Tehnic-Media
Orice faceți să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni (Coloseni 3:23)
Fiecare persoană este înzestrată cu talente deosebite și diferite, prin care avem ocazia de a sluji biserica lui Hristos. Echipa Tehnică pune în valoare darurile prin care Domnul ne-a binecuvântat, în așa fel încât Cuvântul să fie transmis în case, pe stradă și în adunarea publică.
Suntem o echipă veselă, unită, plină de energie, pregătită oricând să facă față provoărilor care apar, fiind formată din 3 departamente: sunet, proiecție și live.
Motivația noastră este ca orice facem, să facem din toată inima, ca pentru Domnul.
Grupuri de ucenicie
Grupurile de ucenicie sunt slujiri în cadrul Bisericii Domnului Isus care împlinesc „Marea Trimitere” (Matei 28:18-20 și Marcu 16:15-16).
În conformitate cu marea trimitere dată de Domnul Isus, ucenicii de atunci și ucenicii de astăzi trebuie să facă o lucrare întreita:
- Proclamă Evanghelia și fac ucenici (discipoli, urmași). Procesul este numit cateheză, adică împărtășirea învățăturii creștine celor care au crezut Evanghelia și se pregătesc pentru botez. Metoda de lucru este prezentarea și discutarea unei serii de lecții care au ca scop punerea fundamentelor vieții creștine (lecții despre Dumnezeul trinitar, despre om, despre păcat, despre mântuire, despre nașterea din nou, despre botez, etc.);
- După catehizare „învățăceii” depun în fața Bisericii și înaintea lui Dumnezeu mărturia publică a credinței lor în Isus Hristos ca Mântuitor și Domn personal, și devin membri ai Bisericii;
- După actul solemn al botezului urmează, pentru cei botezați, procesul de creștere în ucenicie sau cum să trăiești viața creștină. Metoda de lucru este studierea unor lecții de aprofundare a învățăturii creștine (despre: viața centrată în Hristos, cuvânt, rugăciune, cina Domnului, părtăşia cu biserica, mărturia în fața lumii, responsabilități în familie, biserică, etc.).
Și pentru cei care învață pe alții și pentru cei care sunt învățați, Domnul Isus a lăsat o promisiune de încurajare solemnă și sfântă: „Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului”.
Plantare de biserici
Biserica Sfânta Treime a fost, este și va fi o biserică care împlinește Marea Trimitere prin facerea de ucenici și plantarea de noi biserici.
Biserica Sfânta Treime este o biserică focalizată pe plantarea de biserici încă din anii ‘90, plantând astfel până în prezent peste 26 de biserici în București și în împrejurimi.
Din 2020, este o biserică strategică în mișcarea M4România și își propune ca în continuare să echipeze și să susțină plantarea de noi biserici în România și în lume.
Credem că o biserică este sănătoasă atunci când se multiplică.
Misiune externă
“Ci voi veți primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până la marginile pământului.” (Fapte 1:8)
Credem că misiunea este în inima lui Dumnezeu și că Marea Trimitere (Matei 28:18-20) este pentru toți creștinii.
Înțelegând nevoia și porunca de a face ucenici dincolo de granițele teritoriale ale României, biserica locală a echipat și trimis peste 30 de misionari în lume.
În colaborare cu diferite organizații misionare, ne dorim să ajungem în locuri în care Evanghelia nu a fost încă vestită. Din jungla amazoniană, pe teritoriul Asiei lărgite, din inima Africii și până în Chișinău, cei 10 misionari actuali au o singură țintă: Hristos să fie cunoscut!
VINO ALĂTURI DE NOI