1932
Ia ființă Biserica Baptistă în locuința fratelui Staneschi din strada Apele Minerale nr. 42. A început cu 11 membri și a ajuns în 5 ani la 200 membri, păstor fiind fratele Gheorghe Pop.
1938
Biserica se mută într-un spațiu, unde anterior a fost un birt, în strada Aurel Botea nr.16. Pe lângă români, la întâlnirile bisericii participau: ruși, bulgari, evrei, greci. Parte din biserica locală a fost și Rev. Richard Wurmbrand, care a slujit în biserica locală până la arestarea sa.
1942-1944
Biserica este închisă prin decretul lui Antonescu. Gheorghe Pop și Richard Wurmbrand au fost arestați.
1944
Biserica se redeschide pe 26 octombrie în locuința fratelui Vlad Ioan din str. Mihai Bravu nr. 384.
Păstori:
- Ioan Vlad
- Gheorghe Pop: desituit de autoritatea de stat în 1954
Numele bisericii devine „Sfânta Treime”.
1945
Alexa Popovici se alătură echipei pastorale.
1956
Biserica se mută în clădirea achiziționată din str. Mihai Bravu nr. 106. Se afiliază alte biserici, care au funcționat în Pantelimon, Vergului, Doamna Ghica (împreună cu fr. Ioan Ordeanu).
Păstor: Alexa Popovici, Ioan Ordeanu
Dirijor cor: Daniel Sezonov
Dirijor orchestră: Ioan Vinersar
1969
Vasile Taloș este ales pastor al Bisericii Sfânta Treime și slujește în locația din Mihai Bravu împreună cu echipa existentă. Își continuă slujirea până în anul 1999 când împreună cu un grup de oameni plantează o nouă biserică: Biserica Bunavestire.
Dirijori: Daniel Sezonov, Ioan Vinersar, Fănel Drambăreanu, Iovan Miclea, Dan Drâmbăreanu.
Vizita lui William Tolbert – președintele Liberiei și președintele Alianței Mondiale Baptiste.
1974
Biserica numără aproximativ 400 de membri și 300 de aparținători. Se organizează prima evanghelizare liber din țară (fără intervenția Departamentului de Stat pentru Culte). Se întorc la Domnul aproximativ 153 de persoane. Are loc primul botez liber din țară.
1977
Spațiul devine neîncăpător. După cutremur clădirea este extinsă în ciuda piedicilor puse de autoritățile comuniste.
1980
Samuel Kemaleson, vicepreședintele Organizației World Vision International, vizitează biserica. De atunci la fiecare doi ani, vizitează biserica.
1983
Clădirea bisericii din strada Mihai Bravu este demolată prin hotărârea guvernului comunist.
După multe încercări și intervenția lui David Funderburk, ambasadorului Americii care frecventa biserica locală, Ceaușescu semnează ordinul public de punere în posesie a bisericii cu imobilul din strada Prof. Iuliu Valaori nr. 20.
1984
Încep lucrările de amenajare a clădirii din Iuliu Valori, ce a fost proprietatea unui grec, confiscată de guvernul comunist. Biserica numără aproximativ 770 membri.
În perioada 1981-1989, aproximativ 800 de persoane din biserica emigrează în SUA.
Vizite importante:
Jony Erickson Tada
John Ashcroft: guvernatorul statului Missouri (apoi Ministru al Justiției în SUA și senator)
Franklin Graham: fiul lui Billy Graham
1990
Liceul Logos își începe activitatea funcţionând în clădirea anexă a Bisericii „Sfânta Treime” din Bucureşti, cu două clase, o clasă de profil real (matematică-fizică) şi o clasă de profil uman (filologie).
1991
Corneliu Boingeanu este invitat să se alăture echipei pastorale, după o slujire de 3 ani în cadrul Bisericii Baptiste nr 2 din Constanța. Ulterior, își începe implicarea ca și profesor în cadrul Seminarului Baptist, cât și Facultatea de Teologie Baptistă. Acesta este păstor al bisericii locale până în anul 2019, când se pensionează. Își continuă slujirea ca și coordonator a lucrării de misiune a OM România.
1992
George Verzea se alătură echipei locale ca misionar responsabil cu misiunea, ulterior se alătură echipei pastorale. În tot acest timp a echipat pastori și lucrători în vederea evanghelizării folosind materialele organizației Evangelism Explosion unde a slujit ca și coordonator pe Europa între anii 1997-2016.
1995
Sorin Covaci este invitat să se alăture echipei pastorale și slujește în biserica locală până în anul 1998, când împreună cu fratele Nicu Ologeanu și alți oameni din biserică plantează Biserica Harul.
1997
Octavian Baban este invitat să se alăture echipei pastorale, după o slujire de 6 ani în cadrul Bisericii Baptiste Sfânta Treime din Constanța. În anul următor se alătură echipe de profesori din cadrul Seminarului Baptist.
1998
Gabi Gheorghiaș, este invitat să se alăture echipei pastorale, după ce slujise ca profesor de teologie la Sibiu, timp de 2 ani de zile. Odată cu venirea în București se alătură echipei de profesori din cadrul Liceului Logos.
1999
Emanoil Dejeu, este invitat să se alăture echipei pastorale, acesta fiind deja implicat în lucrarea de laudă și închinare a bisericii locale încă din anul 1995. Slujește ca pastor în biserica locală până în anul 2010, când împreună cu un grup de oameni plantează Biserica Deo GLoria.
2005
Torța Misiunii: Acest ITINERAR MISIONAR debutează pe data de 15 Ianuarie în Biserica Creștină Baptistă “Sfânta Treime” din București și se încheie în același loc pe data de 11 Decembrie a aceluiași an, după ce unește 38 de alte localități și Biserici Baptiste din țară (vezi traseul torței). Torța misiunii va fi purtată pe o distanță de aproximativ 3 650 Km (pe șosea) unind capitala țării cu celelalte orașe în care există Biserici Baptiste ce manifestă o vie dorință de a transmite către alte Biserici, printr-o unitate de credință și viziune, “flacăra misiunii” care a fost aprinsă de Domnul Isus în inima primilor ucenici (Luca 24: 32) și care continuă să ardă și în inima ucenicilor Săi din generația noastră.
2011
Neluțu Iubaș, proaspăt absolvent al Institutului Baptist din București, se alătură echipei pastorale, chemat fiind să se ocupe de lucrarea cu tinerii. În anii studenției acesta slujește ca și capelan în cadrul Facultății de Teologie Baptiste.
2012
John Piper, pastor al Bisericii Bethlehem din Minneapolis, SUA, o biserică organizată în trei campusuri diferite și foarte cunoscut în lumea evanghelică la nivel internațional, vizitează biserica locală în cadrul unei vizite mai largi în România.
2018
Felix Tamaș, este ales pastor al bisericii, acesta fiind deja implicat în lucrarea cu adolescenții, taberele și misiunea locală, încă din anul 2007.
2019
O NOUĂ VIZIUNE: O biserică în case, pe stradă și în închinarea publică.
Tot în același an se alătură unui grup de biserici care vin împreună în jurul unor valori comune, pentru a învăța cum să formeze, să crească și să multiplice Comunități misionale.
Chris Guess se alătură echipei pastorale, acesta fiind deja implicat în lucrarea bisericii Alfa Omega de mai bine de 10 ani.
2021
Lucrarea bisericii se extinde în județul Dâmbovița prin achiziția Taberei Loteia. În următorul acesta devine centru umanitar pentru refugiatii din Ucraina.
2022
Liviu Căprar, este ales pastor al bisericii, după o slujire de mai bine de 7 ani ca și unul dintre prezbiterii bisericii locale. Acesta a slujit ca pastor în Biserica Baptistă Betania din București și în Biserica Baptistă din localitatea Hodoni, județul Timiș.
Împreună cu alte 5 biserici inițiază proiectul UBC22, iar clădirea bisericii devine centru umanitar de tranzit.
Vizite importante:
Alan Donaldson – Secretarul General al Federației Baptiste
Elijah M. Brown – Secretarul General al Alianței Baptiste Mondiale
Gary Haugen – CEO – International Justice Mission